Thursday, September 18, 2014

My 1st Daughter..Pinky

Salam Jumaat yg mulia..sape nengok citer sempena hari malaysia ri tu.."kereta kita"..mula macam malas nak nengok ingatkan citer bebudak..tp biler tengok eh citer ni ada pengisian..not bad..yong tgk sampei abis..

yong pun nak citer pase keta kesayangan yong jgk ni..my very first car..merase jgk..ko tak turun naik bas je le..tahun 2001 yong beli..sayang bebenor..yong bagi nama Pinky..sbb warna dia pink matelic lembut..masa yong beli dah ujung keluaran kancil mata empat segi..dah nak kuor kancil mata bulat..actually yong tak perasan pun warna dia pink..ingatkan coklat..kakak yong yg perasan..atap dgn tepi pintu pun ada renyuk sket..ralat jg..tp tak pe ler..munkin enjin dia ok..yong pujuk ati..

yong jaga betoi Pinky ni..ngusung baldi dari tingkat 5 tetiap weeken..nyuci ngelap bagai..selama 5 bln jgk le kot..haha..ye le bayor dgn duit seniri tak sama penghayatan nyer..kalo mak bapak atau owg belikan..totally different feeling..appreciate tu lebih sesgt sbb rase perit nak bayor seniri tetiap bln..yong masa tu gaji pun masih bwh seribu..dgn nak bayor bilik sewa lg..makan lg..

                               ibu rindu pinky tau..u such a good girl..

yong sll bercakap ngan pinky ni..jgn mati bateri masa tgh jalan2, jangan rosak tgh jalan, jangan pecah tayor tgh jalan dan mcm2 jangan lagi..hee..ibu sensowang yong kabor dia..mujor dia dengor..3-4 kali bateri kong semua pun kat umah..ada 2 insiden tu she really help me..

yong pakei pinky ni sampei 2011..tepaksa tukor viva sbb masa tu yong agak kerap balik kuale..sejak mak yong sakit 2008..dan lutut dia semakin membengkok..tak boleh jalan besa..kena betongkat..

ari ambik pinky..yong pegi Pangkor..suruh apok yayan bawakkan..tak sampei ati sebenornye..kome tau sape yg beli pinky?..mamat mayban finance yg uruskan loan viva yong..haha..dia tengok terus bekenan..sbb enjin masih bagus..selain antor servis on time, yong rajin jgk check seniri ayo wiper, ayor bateri..

keta ke 2 yong viva@bibah ni beza sket ngan pinky..munkin yong pun dah tak jaga mcm jaga pinky dulu..wpun bwk dia servis on time..cakap2 ngan dia jgk..anak pertama mmg berbeza sayang nyer kan?..baru 3 tahun dah pernah owg curi tayor, pernah motor langgor..huhu.. yong bagi nama viva yong Gwen hasil hasutan citer Merlin dulu..sesuei kaler dia biru gelap gituh..hee

6 comments:

  1. ATLEAST YOMG ADA RETA SDIRI
    SAYA MASIH BERANGAN SAMPAI KINI, HUHU

    SWEET SGT BORAK NGAN KETA

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah ada tu ifa...amiiin...

      mmg sgt syiok borak ngan keta kan ifa?...siap gelak2 lg..haha *mental*..

      Delete
  2. sambil nyanyi lagu "viva forever - gadis-gadis rempah"

    ReplyDelete
  3. 1st daughter akak pinky <3,<3
    akak skrg keta viva..daughter ke son ? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pid, pid...daughter jgk mcm pidah..hee

      Delete