Wednesday, March 5, 2014

Dah turun 7kg..

Salam semua...pagi tadi yong timbang dah 67.89kg..lama bebenor nak nurunkan dari 69kg...sebulan lebih kut..fuuhhh...(lap dahi)..tapi honestly 3 minggu ni sensiang yong koje makan nasik je..pagi yong ngabihkan nasik dlm peroyok..ada le segenggam tapak tangan size XL..pastu on the way gi koje singgah Warung Pak Assan beli bihun kosong..tengahari semalam kemain tapow nasik beriani..dah lama sgt tak pekena beriani..sbb yong rase cam mahe je..tp nasik beriani separuh je ngan ayam goren power rangers + kuah kari campor bendi..beli kat Mamak Baiduri...sedap bebenor mengkome..

yong bukan kaki mamak tp once a while teringin dan sgt enjoy makan..lagi pun malam tadi yong nolong bos dan Eka ngajor berenang..ada chance yong nak eksais...swimming atau ape2 saje jenis eksais mmg bagus kalo nak turunkan berat..janji lps balik umah katup tutup peroyok..bejalan ke bilik ayo katup mata..jgn jeling peroyok nasik..hee..sampei umah malam tadi yong makan sekut oat je 2 bungkus tak pun epal ijo..(sacrifice tak makan nasik malam memula tsunami susah bebenor tapi lama kelamaan it becomes a habit..moga bertahan)...tp bangkit pagi pukoi 6 berambat ke dapur nak ngokor peroyok nasik lg..sabor je le..dah mmg spesis hantu nasik...acaner?..

Jadi total yong tuwun berat badan selama hampir 3 bulan ialah 7kg..ni bos yong yg bagi kpi..base 5kg, stretch 7kg...lepah ni dah tak boleh ngutuk yong kaw2 dah..muahahaha (gelak sebesor tsunami...)

ps: alhamdullillah sakit lutut dan tapak kaki agak berkurangan..


                        yong pasan muka yong dah joren/runcin sket..kasik can le ek..hee

12 comments:

  1. yong
    i is jeles tau
    x nak kawan lah
    sbb yong dah angka 6 kat depan
    #sambung nanges belakang pintu, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak, kuat jugak akak nanges eh? Dengar smp sini tau. Cover sket. Malu.

      Delete
    2. cit, cubit kang tata nih

      Delete
  2. irfa...takpe sempat lagi..sebelum tahun 2015..sebulan sekilo pun ok..control tak makan nasik malam je..pun boleh turun...wpun lambat sket..kalo dgn senaman lagi cepat..

    irfa, yong dah 5 tahun suffer sakit lutut ngan tapak kaki..takde alasan dah..

    ReplyDelete
  3. K Yong tahniah. Jangan sat lagi naik berganda-ganda ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tata...nak maintain tu yg berganda susah sebenornye..arap2 tak naik lg le..huhu

      tata..biler lagi...hee?

      Delete
  4. Wah ! Tahniah ye :)

    Psst saya dah follow blog awk, kalau tak keberatan mohon follow semula blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. timer kasih adek taufiq..ok..nanti akak baca blog adik ek..

      Delete
  5. Replies
    1. thanks shin..another 4 kilos to go...yiii haaa..

      Delete
  6. jgn sampai kuruih sangat yong!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nekcik...lagi 4-5kg to go..yii haa

      Delete