Wednesday, July 4, 2012

dont regret..

10 tahun yg lepas..i kept on asking myself what my future would be in 10 years time...? adakah yong semakin happy?..semakin bahagia?...dpt koje yg sesuei...? ada rumah seniri ?... hmm..my life was quite tough..the path was not easy either...yong jenis kena usaha, usaha, usaha dan usaha utk dpt sesuatu..nak dapat sesuatu bkn terus dpt....really...alhamdulillah yong tak give up wpun kadang2 bertanye seniri why..and why? tapi biler dlm keadaan susah mesti le cari mak mintak tolong doakan..cari Tuhan utk dipanjatkan doa dan mengadu....skrg baru yong nampak..laluan hidup yg susah, pilihan yg salah..not end of the world..masih ada masa utk berusaha dan mengubah...cuba, cuba dan cuba lg....alhamdulillah yong dah dpt tempat koje yg sesuei...bersyukor atlast dpt gak...dah 6 tahun lbh yong kat sini...tapi dugaan sedikit tentu ada...kalo semua ok..lupa diri pulak...itu lumrah hidup...tapi alhamdulillah...lps tu yong pelan2 usaha utk beli umah flat...jadi ler..dpt jugak tempat utk belindung..dekat dgn tempat koje....dan lepas tu yong settle down....kahwin....dpt tukor kereta baru dr kancil ke viva..wpun dua2 kereta kecik..itu je yg termampu...jadi ler..syukor dpt bejalan ke sana ke mari..balik kampung jenguk mak....Ya Tuhan yong sgt bersyukor...yong paham kenape Tuhan ukirkan perjalanan utk yong begitu...ianye semoga yong lebih appreciate dan bersyukor, bersyukor dan bersyukor selalu.....

9 comments:

  1. dalam susah ada senang..dalam senang ada susah...Alam Nasyroh....kalau kita susah..ada orang yang lebih susah dari kita..insyaallah..ALLAH lah sebaik tempat kita mengadu...

    ReplyDelete
  2. salam kenal..

    well dear.. itu semua dah tersurat. ALHAMDULILAH u still dah ada rumah.. ada kereta, my bibik cerita, anak2 nya mintak dia kerja ke malaysia so boleh beli tv. my bibik said, macamana mau beli tv, makan satu hari pun susah.. sedihkan..see how lucky u r.

    ReplyDelete
  3. salam k yan...saya follower tegor blog k yan..haha..thru blog k yan saya kenal nek cik..alhamdulillah..love your both blogs..

    yes ! k yan..saya sgt2 setuju..kena bersyukor sll..kena renung ke bawah sll..ianye membuat kiter bersyukor pd kehidupan kiter..kesian kan ramei lg owg yg susah dr kiter...but i really respect them..wpun susah mereka sgt kuat semangat utk teruskan hidup..they are really survivor..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, ada rumah dan kereta sendiri...walau kecil, kita puas hati sbb itu hasil penat lelah kita kan...

    ReplyDelete
  5. wahida comel...betoi sgt..setuju bebenor yong..

    ReplyDelete
  6. bila kita susah.. baru kita tau nikmat senang.. semoga Allah x ragut kenikmatan tu dari kita.. semoga Allah x rampas rasa bersyukur dalam jiwa kita walau kita selalu leka dengan perintahNYA

    ReplyDelete
  7. Betoi sgt..amin...aminnn..semoga Shin pun hepi2 selalu..aminnn..bagus nyer Shin jaga ibu ayah..

    ReplyDelete
  8. kalau x dpt apa yg kita nak
    bersyukurlah dgn apa yg kita ada

    ReplyDelete